Aromatische Sesam-Kip Mihoen
Ingrediënten
- 450 g zeer fijne diepvries sperziebonen
- 350 g kipfilet
- 2 uien
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 250 g mihoen
- 1 theelepel gehakte gember uit een potje
- 180 ml ketjap-sesam woksaus
Instructies
- Kook de sperziebonen gedurende 6 minuten.
- Snijd de kipfilet in stukjes.
- Pel en snipper de uien.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak de kipfilet rondom bruin.
- Bereid de mihoen volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg de gesnipperde ui toe aan de kip en roerbak gedurende 4 minuten.
- Voeg de gehakte gember toe en roerbak nog eens 2 minuten.
- Voeg de woksaus en de gekookte sperziebonen toe, en verwarm alles nog 1 minuut.
- Serveer de mihoen met de kip en groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Gris, zou goed passen bij de Aziatische smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Sugar: 8 g