Aromatische Snijbonen Curry met Kip
Een heerlijke, snel te bereiden snijbonen curry met kip, vol van smaak en perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Equipment
- kookpan
- Wok of grote koekenpan
Ingrediënten
- 2 eetlepels curry madras kruiden
- 300 gram kipfilet in blokjes
- 3 sjalotten fijn gesneden
- 400 gram snijbonen gewokt
- 100 gram rijst gekookt
- Snufje chilivlokken
- Snufje zout
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de sjalotten toe en bak tot ze glazig zijn.
- Voeg de kipfilet toe en bak tot deze gaar is.
- Voeg de snijbonen en curry madras kruiden toe en wok alles samen voor ongeveer 5 minuten.
- Breng op smaak met een snufje zout en chilivlokken.
- Voeg de gekookte rijst toe aan de gewokte groenten en kip, en meng alles goed door elkaar.
- Serveer de curry warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge Riesling of een licht gekoelde Pinot Noir past goed bij deze kruidige curry.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 32 g | Vet: 8 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g