Aromatische Snijbonen Curry met Kip

Aromatische Snijbonen Curry met Kip

Een heerlijke, snel te bereiden snijbonen curry met kip, vol van smaak en perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Porties: 3
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels curry madras kruiden
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 3 sjalotten fijn gesneden
  • 400 gram snijbonen gewokt
  • 100 gram rijst gekookt
  • Snufje chilivlokken
  • Snufje zout

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de sjalotten toe en bak tot ze glazig zijn.
  • Voeg de kipfilet toe en bak tot deze gaar is.
  • Voeg de snijbonen en curry madras kruiden toe en wok alles samen voor ongeveer 5 minuten.
  • Breng op smaak met een snufje zout en chilivlokken.
  • Voeg de gekookte rijst toe aan de gewokte groenten en kip, en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer de curry warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge Riesling of een licht gekoelde Pinot Noir past goed bij deze kruidige curry.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 32 g | Vet: 8 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Rijst
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Notenvrij