Aromatische Thaise Kokos-Vissoep met Knapperige Groenten

Een heerlijke Thaise vissoep vol knapperige groenten en rijke smaken, perfect voor een zomerse picknick of lichte maaltijd.
Porties: 4 persoon
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 15 g verse koriander
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • 2 eetlepels olie
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 g tilapiafilet in dunne plakjes
  • 4 eetlepels Thaise vissaus
  • 4 lente-uitjes
  • 100 g peultjes
  • 1 gele paprika

Instructies

  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de currypasta gedurende 1 minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten zachtjes.
  • Schenk de kokosmelk, 500 ml water, vissaus en sojasaus in de pan.
  • Breng de soep aan de kook.
  • Voeg de tilapia toe en laat de soep nog 3 minuten zachtjes koken, tot de vis gaar is.
  • Breng indien nodig op smaak met extra vissaus en sojasaus.
  • Laat de soep afgedekt afkoelen.
  • Maak ondertussen de peultjes, gele paprika en lente-uitjes schoon, snijd ze in stukjes en verpak ze in een plastic zakje.
  • Bewaar de afgekoelde soep en de groenten tot gebruik gekoeld.
  • Op de picknickplaats roer je de groenten door de vissoep.
  • Verwarm de soep en laat deze 3-5 minuten zachtjes koken, tot de groenten beetgaar zijn.
  • Schep de soep in kommen en pluk korianderblad van de takjes erboven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 24 g | Vet: 18 g | Zout: 3 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij
Feestdagen etc Picknick