Arroz a Banda met Garnalen en Kabeljauw
Een authentiek Spaans gerecht, Arroz a Banda, boordevol smaakvolle vis en verse groenten. Ontdek de smaken van de Middellandse Zee!
Equipment
- Kookpan voor rijst
- Pan voor groenten
- blender of staafmixer
- mes
Ingrediënten
- 110 gram langkorrelige rijst in visbouillon gekookt
- 1 ½ tl gerookt paprikapoeder
- ½ oranje pepertje zonder pitjes, in ringen
- Stukje courgette in blokjes
- 2 laurierblaadjes
- 3 verse tomaten gepureerd samen met de knoflook en 1 el olie
- 1 ui fijn gesneden
- 2 tenen knoflook gesneden
- 4 takjes tijm
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 100 gram garnalen
- 150 gram kabeljauw in stukjes
Instructies
- Kook de langkorrelige rijst in visbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in een pan een beetje olie en bak de ui, knoflook, courgette, oranje peper, laurierblaadjes en tijm aan.
- Voeg het gerookt paprikapoeder toe en bak kort mee.
- Voeg de gepureerde tomaten met knoflook en olie toe aan de pan en laat het geheel 30 minuten sudderen.
- Voeg de garnalen en stukjes kabeljauw toe aan de saus en laat nog 5-10 minuten zachtjes koken tot de vis gaar is.
- Meng de gekookte rijst door de saus en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer dit gerecht met een frisse, droge witte wijn zoals een Albariño of Verdejo. Deze wijnen passen perfect bij de rijke, hartige smaken van de vis en gerookte paprika.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 8 g | Zout: 1.4 mg | Sugar: 5 g