Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 HELE eend
- 150 GRAM chorizo in plakjes
- 1 GLAS witte wijn
- 1 DECILITER witte wijn
- 1 ui gesnipperd
- 2 TEENTJES knoflook gesnipperd
- 400 GRAM rijst
- HANDJE peterselie
Instructies
- Bestrooi de eend met peper en zout en leg hem in een ingevette ovenschaal.
- Giet de olijfolie erover, de wijn en 4 decilter water.
- Bak de eend anderhalf uur op 180 graden.
- Neem hem uit de oven en meet 8 deciliter vocht af.
- Roerbak de ui en de knoflook 5 minuten.
- Voeg de rijst toe, de peterselie en het vocht en breng dit aan de kook, laat 20 minuten koken.
- Snijd ondertussen de eend in kleine stukjes.
- Vet een ovenschaal in, leg een derde deel van de rijst op de bodem, daarop de helft van de eend en een derde van de chorizo; dan weer rijst, eend en chorizo en maak het af met rijst en chorizo.
- Bak deze schotel een kwartier op 220 graden.