Artisjok met vinaigrette
Ingredients
Instructions
- Knip eventueel de bruine puntjes van de buitenste bladeren van de artisjokken en snijd de steel vlak onder de steelaanzet af zodat de artisjokken goed blijven staan.
- Kook ze in ruim water met 1 eetlepel citroensap en zout naar smaak in ± 40 minuten gaar.
- Leg een bord op de artisjokken zodat ze onder water blijven.
- Controleer of ze gaar zijn door aan een blaadje te trekken.
- Laat het makkelijk los, dan zijn ze goed.
- Klop intussen een dressing van de olie, de rest van het citroensap, de uitgeperste knoflook, de mosterd en peper en zout naar smaak.
- Leg de uitgelekte artisjokken op de borden en serveer met de dressing.
- Pluk stuk voor stuk de blaadjes eraf, doop het dikke gedeelte in de dressing en schraap met de tanden het vlees uit de blaadjes.
- Verwijder tot slot het hooi en eet de bodem met een beetje vinaigrette.