Asperge-Hamhapjes in Mosterdmayonaise
Equipment
- Steelpan of waterkoker
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de aspergetips in stukjes van ½ cm en doe ze in een vergiet.
- Breng water aan de kook in een steelpan of waterkoker en schenk het over de aspergetips.
- Roer in een kom de mayonaise, mosterd en melk door elkaar.
- Hak de gekookte hamblokjes heel fijn en schep ze door de mosterd-mayonaise.
- Houd 1 eetlepel hamblokjes apart voor de garnering.
- Schep in elke salade/ragoutcup 1 theelepel mosterd-ham-mayonaise.
- Leg de aspergestukjes erbovenop.
- Garneer met de achtergehouden hamblokjes.
- Serveer de asperge-ham bakjes als voorgerecht of bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze lichte en hartige bakjes passen goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Hun levendige aroma's zullen de smaken van de asperge en ham mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 90 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 0.5 g