Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 plakken fillobladerdeeg diepvries
- 1 pot groene asperges 190 g
- 12 plakjes gekookte ham ca. 250 g
- 1 theelepel salie
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 ei
Instructies
- Fillodeeg van tevoren volgens aanwijzing in ca. 2 uur laten ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasoven 5.
- Asperges halveren.
- Hamplakjes bestrooien met salie.
- In elke plak ham 2 halve asperges rollen.
- Fillodeeg verdelen in repen, zo breed als asperge-hamrolletjes.
- Deeg bestrijken met olie.
- Ei loskloppen.
- Hamrolletjes in 2 plakjes fillodeeg rollen en bestrijken met losgeklopt ei.
- Vervolgens in midden van oven in ca. 10 minuten goudbruin bakken.
- Warm of koud serveren.