Asperges met Eieren, Aardappels en Pijnboompitten
Een kleurrijk en smaakvol vegetarisch gerecht met groene asperges, eieren en knapperige pijnboompitten.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 1 bosje groene asperges
- ½ rode peper fijngehakt
- 800 g kleine aardappels ongeschild
- 8 eieren
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 75 g rucola
- 1½ dl room
- ½ dl witte wijn
- Olijfolie voor bakken
- Zout
- Peper
Instructies
- Kook de aardappels in hun schil tot ze gaar zijn.
- Giet af en laat iets afkoelen.
- Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze doormidden.
- Snijd de harde uiteinden van de asperges af.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de asperges tot ze beetgaar zijn (ongeveer 5 minuten).
- Voeg de rode peper en pijnboompitten toe aan de pan en bak deze 1 minuut mee.
- Blus het geheel af met de witte wijn en laat het iets inkoken.
- Roer de room door de asperges en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de rucola toe, meng kort en haal de pan van het vuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Plaats wat aardappels in het midden van een diep bord. Verdeel de asperges en rucola eromheen en leg twee halve eieren bovenop. Druppel de saus over het geheel en serveer direct.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 16 g | Vet: 22 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 3 g