Asperges met gerookte zalm
Ingredients
- 1-1½ kg asperges
- zout
- 75 g Old Amsterdam kaas aan een stukje
- 1 pakje Maggi Seizoenssaus voor asperges
- 25 g boter
- 200 g gerookte zalm
- 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
Instructions
- Schil de asperges van het kopje naar beneden met een dunschiller en breek het onderste stugge stukje (± 3 ceraf.
- Kook de asperges in ruim water met zout, afhankelijk van de dikte, in 10-20 minuten gaar.
- Schaaf met een kaasschaaf mooie schilfers van de kaas.
- Bereid de aspergesaus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg de uitgelekte asperges op een schaal en verdeel de zalm erover.
- Lepel de saus erover en bestrooi met de kaas en de peterselie.
- Lekker met gekookte krielaardappeltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Cave d’Obernai, Pinot blanc, wit, FrankrijkInfo:
Asperges zijn superslank en rijk aan vezels, vitamine B, ijzer en zwavel.Het mineraal zwavel is uitstekend voor huid, haar en nagels.