Aspergesalade met Feta, Spinazie en Dragon

Frisse salade met groene asperges, verkruimelde feta en verse dragon, geserveerd op een bedje van spinazie met een lichte vinaigrette op een rustieke houten tafel.

Aspergesalade met Feta, Spinazie en Dragon

Een frisse en smaakvolle salade met groene asperges, feta, spinazie en een dragon-mosterddressing.
Porties: +
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 2 bosuitjes
  • 500 gram groene asperges
  • 100 gram spinazie
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse dragon
  • 4 theelepels mosterd
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Maak de asperges schoon, snijd ze in drieën en kook ze 4 minuten beetgaar.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in ringen.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Was de spinazie, verwijder de steeltjes en laat uitlekken.
  • Snijd de feta in blokjes.
  • Laat de asperges uitlekken.
  • Klop azijn, mosterd, olie, zout en peper tot een dressing.
  • Roer de dragon erdoor.
  • Verdeel spinazie, paprika, asperges en feta over de borden.
  • Schenk de dressing erover en strooi de uiringetjes erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Lekker met geroosterde pitabroodjes.
  • Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die goed past bij de salade.
  • Rosé: Een lichte rosé is ook een goede optie.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Salade
Land van herkomst Fusion / Griekenland / Nederland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch