Aspergesalade met Feta, Spinazie en Dragon
Een frisse en smaakvolle salade met groene asperges, feta, spinazie en een dragon-mosterddressing.
Equipment
Ingrediënten
- 1 paprika
- 2 bosuitjes
- 500 gram groene asperges
- 100 gram spinazie
- 100 gram feta
- 2 eetlepels azijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel verse dragon
- 4 theelepels mosterd
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Maak de asperges schoon, snijd ze in drieën en kook ze 4 minuten beetgaar.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in ringen.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Was de spinazie, verwijder de steeltjes en laat uitlekken.
- Snijd de feta in blokjes.
- Laat de asperges uitlekken.
- Klop azijn, mosterd, olie, zout en peper tot een dressing.
- Roer de dragon erdoor.
- Verdeel spinazie, paprika, asperges en feta over de borden.
- Schenk de dressing erover en strooi de uiringetjes erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Lekker met geroosterde pitabroodjes.
- Serveer direct na bereiding.
- Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die goed past bij de salade.
- Rosé: Een lichte rosé is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g