Aspergesalade met Zalm en Kerriesaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gr groene asperges
  • 400 gr witte asperges
  • Zout naar smaak
  • 4 eieren
  • 2 rijpe vleestomaten
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 250 gr zalmsnippers bijvoorbeeld van Foppen
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 2 eetlepels vers citroensap

Instructies

  • Was de groene asperges voorzichtig en laat ze 15 minuten weken in koud water.
  • Schil ondertussen de witte asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden met een dunschiller.
  • Snijd de houtachtige uiteinden (ongeveer 2 cm) van zowel de groene als witte asperges af.
  • Snijd de asperges schuin in stukjes van ongeveer 3 cm.
  • Kook de groene asperges in ruim gezouten water gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte, tot ze beetgaar zijn.
  • Kook de witte asperges in een andere pan met ruim gezouten water gedurende 10-20 minuten, afhankelijk van de dikte, tot ze beetgaar zijn.
  • Spoel de asperges af onder koud water in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Kook de eieren hard gedurende 10 minuten.
  • Spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en hak ze grof.
  • Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten, dompel ze enkele seconden onder in kokend water (zoals bij de eieren), spoel ze af onder koud water en verwijder de schil.
  • Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Roer in een kom mayonaise, crème fraîche en kerriepoeder tot een smeuïge saus.
  • Meng in een grote kom voorzichtig de asperges, eieren, zalmsnippers, zout en peper.
  • Besprenkel het geheel met vers citroensap.
  • Plaats een kom met de saus in het midden van de schaal en schep de aspergesalade eromheen. Garneer met tomaatblokjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze eigentijdse Aspergesalade met Zalm en Kerriesaus!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Zalm
Feestdagen etc Kerst