Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 ml azijn
- 1 eetlepel(s) suiker
- 500 g asperges witte
- 2 ei
- 1 beker crême fraiche 125 ml
- 1 teen knoflook geperst
- 6 plakjes bladerdeeg roomboter / diepvries, ontdooid
- 4 eetlepel(s) amandelen
- 2 el platte peterselie fijngesneden
Instructies
- Kook de azijn met de suiker in ca. 30 min. op laag vuur in tot siroop.
- Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden.
- Kook ca. 10 min. in ruim water. Giet af en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren luchtig en spatel de crème fraîche en knoflook erdoor.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Halveer 2 plakjes bladerdeeg en plak aan de overige plakjes tot rechthoeken.
- Rek iets op in de lengte.
- Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel de asperges over de bladerdeegplakjes.
- Rol de zijkanten ca. 1 cm. omhoog tot taartjes.
- Verdeel het eimengsel erover.
- Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
- Rooster de amandelen in een koekenpan zonder boter of olie.
- Laat afkoelen.
- Besprenkel elk taartje met 1 el balsamicosiroop en bestrooi met amandelen en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rucola.