Atjarbiet

zoetzuur van rode bieten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 gekookte bieten
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 45 kruidnagelen
  • 12 peperkorrels
  • 4 eetlepels azijn
  • 3 dl water

Instructies

  • Snijd de bieten in niet te dunne plakjes.
  • Kook de suiker met het zout, de kruidnagelen en peperkorrels in 3 dl water.
  • Voeg zodra het water kookt de biet toe en breng alles nogmaals aan de kook.
  • Giet de azijn hierbij en laat nog 3 minuten sudderen.
  • Laat de bietjes afkoelen in een diepe kom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Indien koel weggezet kan atjar biet lang bewaard worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bewaren / Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Indonesië