Aubergine Gehaktschotel met Aardappelpuree en Kaas

Aubergine Gehaktschotel met Aardappelpuree en Kaas

Deze aubergine gehaktschotel is een heerlijk hoofdgerecht met laagjes rundergehakt, aubergine, tomatenblokjes en romige aardappelpuree. Afgewerkt met een knapperige kaaslaag.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 aubergines in blokjes
  • 500 g rundergehakt
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 900 g aardappelpuree met olijfolie
  • 175 g geraspte belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een grote ovenschaal in.
  • Snijd de aubergines in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak de aubergineblokjes op hoog vuur lichtbruin.
  • Voeg het gehakt, 2 theelepels zout en korianderpoeder toe en bak het gehakt rul en bruin.
  • Schenk de tomatenblokjes erbij en laat het geheel op hoog vuur 5 minuten inkoken.
  • Breng op smaak met zout.
  • Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal, schep het aubergine-gehaktmengsel erop en dek af met de rest van de aardappelpuree.
  • Strooi de geraspte kaas over de puree en bak de schotel 15 minuten in het midden van de oven tot er een goudbruin korstje ontstaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer deze aubergine gehaktschotel met een volle, fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Grenache. Deze wijnen complementeren de hartige smaken van het gehakt en de kaas.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 40 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Winter