Aubergine Gehaktschotel met Aardappelpuree en Kaas
Deze aubergine gehaktschotel is een heerlijk hoofdgerecht met laagjes rundergehakt, aubergine, tomatenblokjes en romige aardappelpuree. Afgewerkt met een knapperige kaaslaag.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 aubergines in blokjes
- 500 g rundergehakt
- 1 theelepel korianderpoeder
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 900 g aardappelpuree met olijfolie
- 175 g geraspte belegen kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een grote ovenschaal in.
- Snijd de aubergines in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak de aubergineblokjes op hoog vuur lichtbruin.
- Voeg het gehakt, 2 theelepels zout en korianderpoeder toe en bak het gehakt rul en bruin.
- Schenk de tomatenblokjes erbij en laat het geheel op hoog vuur 5 minuten inkoken.
- Breng op smaak met zout.
- Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal, schep het aubergine-gehaktmengsel erop en dek af met de rest van de aardappelpuree.
- Strooi de geraspte kaas over de puree en bak de schotel 15 minuten in het midden van de oven tot er een goudbruin korstje ontstaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze aubergine gehaktschotel met een volle, fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Grenache. Deze wijnen complementeren de hartige smaken van het gehakt en de kaas.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 40 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 6 g