Aubergine rosbiefrolletjes met pikante muntsaus

Allerhande 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kleine aubergines
  • 1 limoen
  • 15 g verse munt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 4-5 eetlepels olie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 rode peper in flinterdunne reepjes
  • 12 plakjes rosbief
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Uiteinden van aubergines snijden en van elke aubergine 6 lange plakken snijden.
  • Plakken in vergiet leggen, bestrooien met zout en 10 minuten laten staan.
  • Intussen van limoen 4 dunne plakjes snijden, rest van vrucht uitpersen.
  • In vijzel of in minimengkom van keukenmachine blaadjes munt met knoflook, vissaus en 3-4
  • eetlepels olie tot gladde saus pureren.
  • Muntsaus op smaak brengen met limoensap, suiker en zout.
  • Peperreepjes erdoor scheppen.
  • Aubergine droogdeppen met keukenpapier.
  • Grillpan verhitten.
  • Aubergine aan beide kanten bestrijken met 1 eetlepel olie en in 2 porties in grillpan goudbruin en gaar roosteren.
  • Plakken halverwege slag draaien, zodat mooi ruitpatroon ontstaat.
  • Geroosterde aubergine op snijplank uitspreiden en laten afkoelen.
  • Op elke plak aubergine plakje rosbief leggen.
  • Peper erboven malen.
  • Aubergineplakken stevig oprollen en vastzetten met cocktailprikker.
  • Rolletjes over deborden verdelen, muntsaus erop scheppen en garneren met plakjes limoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Voorgerechten