Aubergine rosbiefrolletjes met pikante muntsaus
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 2 kleine aubergines
- 1 limoen
- 15 g verse munt
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 4-5 eetlepels olie
- 1 theelepel suiker
- 1 rode peper in flinterdunne reepjes
- 12 plakjes rosbief
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Uiteinden van aubergines snijden en van elke aubergine 6 lange plakken snijden.
- Plakken in vergiet leggen, bestrooien met zout en 10 minuten laten staan.
- Intussen van limoen 4 dunne plakjes snijden, rest van vrucht uitpersen.
- In vijzel of in minimengkom van keukenmachine blaadjes munt met knoflook, vissaus en 3-4
- eetlepels olie tot gladde saus pureren.
- Muntsaus op smaak brengen met limoensap, suiker en zout.
- Peperreepjes erdoor scheppen.
- Aubergine droogdeppen met keukenpapier.
- Grillpan verhitten.
- Aubergine aan beide kanten bestrijken met 1 eetlepel olie en in 2 porties in grillpan goudbruin en gaar roosteren.
- Plakken halverwege slag draaien, zodat mooi ruitpatroon ontstaat.
- Geroosterde aubergine op snijplank uitspreiden en laten afkoelen.
- Op elke plak aubergine plakje rosbief leggen.
- Peper erboven malen.
- Aubergineplakken stevig oprollen en vastzetten met cocktailprikker.
- Rolletjes over deborden verdelen, muntsaus erop scheppen en garneren met plakjes limoen.