Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aubergine rosbiefrolletjes met pikante muntsaus
Allerhande 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kleine
aubergines
▢
1
limoen
▢
15
g
verse munt
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
2
eetlepels
Thaise vissaus
▢
4-5
eetlepels
olie
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
rode peper
in flinterdunne reepjes
▢
12
plakjes
rosbief
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
Uiteinden van aubergines snijden en van elke aubergine 6 lange plakken snijden.
Plakken in vergiet leggen, bestrooien met zout en 10 minuten laten staan.
Intussen van limoen 4 dunne plakjes snijden, rest van vrucht uitpersen.
In vijzel of in minimengkom van keukenmachine blaadjes munt met knoflook, vissaus en 3-4
eetlepels olie tot gladde saus pureren.
Muntsaus op smaak brengen met limoensap, suiker en zout.
Peperreepjes erdoor scheppen.
Aubergine droogdeppen met keukenpapier.
Grillpan verhitten.
Aubergine aan beide kanten bestrijken met 1 eetlepel olie en in 2 porties in grillpan goudbruin en gaar roosteren.
Plakken halverwege slag draaien, zodat mooi ruitpatroon ontstaat.
Geroosterde aubergine op snijplank uitspreiden en laten afkoelen.
Op elke plak aubergine plakje rosbief leggen.
Peper erboven malen.
Aubergineplakken stevig oprollen en vastzetten met cocktailprikker.
Rolletjes over deborden verdelen, muntsaus erop scheppen en garneren met plakjes limoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Voorgerechten