Auberginelasagna met notengehakt

Allerhande 2005
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 7-8 eetlepels olijfolie
  • 100 g ongezouten gemengde noten
  • 3 sneetjes oud bruinbrood volkoren, in blokjes
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 theelepel pikante paprikapoeder
  • 2 x 125 ml crème fraîche
  • 4 tomaten in plakjes

Instructies

  • Aubergines in de lengte in 12 dunne plakken snijden.
  • Plakken dun bestrijken met 2 eetlepels olie.
  • In grillpan of droge koekenpan aubergine op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren.
  • Noten in keukenmachine grof malen.
  • Brood toevoegen en met pulsknop in 1 of 2 keer grof verkruimelen.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en sjalot 1-2 minuten fruiten.
  • Noten-broodmengsel en paprikapoeder erdoor scheppen en in 2-3 minuten knapperig en bruin bakken.
  • Pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Plakken aubergine bestrooien met zout en peper en 4 plakken royaal bestrijken met helft van crème fraîche.
  • In elk ovenschaaltje 1 plak aubergine met crème fraîche leggen.
  • Helft van notenmengsel erover verdelen.
  • Hierop weer plak aubergine leggen en deze besmeren met rest van crème fraîche.
  • Rest van notenmengsel erop scheppen en afdekken met laatste plakken aubergine.
  • Plakjes tomaat dakpansgewijs erop leggen.
  • Peper erboven malen.
  • Besprenkelen met rest van olie.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Schaaltjes in oven schuiven en auberginelasagna 10-15 minuten bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Pasta
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch