Auberginelasagna met notengehakt
Allerhande 2005
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 7-8 eetlepels olijfolie
- 100 g ongezouten gemengde noten
- 3 sneetjes oud bruinbrood volkoren, in blokjes
- 2 sjalotten gesnipperd
- 1 theelepel pikante paprikapoeder
- 2 x 125 ml crème fraîche
- 4 tomaten in plakjes
Instructies
- Aubergines in de lengte in 12 dunne plakken snijden.
- Plakken dun bestrijken met 2 eetlepels olie.
- In grillpan of droge koekenpan aubergine op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren.
- Noten in keukenmachine grof malen.
- Brood toevoegen en met pulsknop in 1 of 2 keer grof verkruimelen.
- In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en sjalot 1-2 minuten fruiten.
- Noten-broodmengsel en paprikapoeder erdoor scheppen en in 2-3 minuten knapperig en bruin bakken.
- Pittig op smaak brengen met zout en peper.
- Plakken aubergine bestrooien met zout en peper en 4 plakken royaal bestrijken met helft van crème fraîche.
- In elk ovenschaaltje 1 plak aubergine met crème fraîche leggen.
- Helft van notenmengsel erover verdelen.
- Hierop weer plak aubergine leggen en deze besmeren met rest van crème fraîche.
- Rest van notenmengsel erop scheppen en afdekken met laatste plakken aubergine.
- Plakjes tomaat dakpansgewijs erop leggen.
- Peper erboven malen.
- Besprenkelen met rest van olie.
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Schaaltjes in oven schuiven en auberginelasagna 10-15 minuten bakken.