Was de aubergines, dep ze droog, snijd ze in de lengte doormidden en maak kleine sneetjes
in het vruchtvlees.
Breng zout en peper aan op de aubergines en besprenkel ze met een beetje olijfolie.
Leg de halve aubergines met het vruchtvlees naar beneden op een bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 ºC.
Ondertussen, was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine blokjes.
Doe de tomatenblokjes in een schaal en breng ze op smaak met een ruime hoeveelheid
fijngehakte kruiden, 1 eetlepel balsamicoazijn, een scheutje olijfolie, zout en peper.
Laat dit mengsel intrekken tot het moment van opdienen.
Haal de gare aubergines uit de oven en plaats ze op een serveerschaal.
Garneer de aubergines met het bereide tomatenmengsel.
Notitie: Serveer deze heerlijke aubergines met tomaat als bijgerecht, eventueel met een stuk
vers brood om de smaken optimaal te ervaren.