Aubergines met Tomaat

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 4 rijpe tomaten
  • Fijngehakt kruidenmengsel van basilicum munt, marjolein en peterselie
  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Was de aubergines, dep ze droog, snijd ze in de lengte doormidden en maak kleine sneetjes
  • in het vruchtvlees.
  • Breng zout en peper aan op de aubergines en besprenkel ze met een beetje olijfolie.
  • Leg de halve aubergines met het vruchtvlees naar beneden op een bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 ºC.
  • Ondertussen, was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine blokjes.
  • Doe de tomatenblokjes in een schaal en breng ze op smaak met een ruime hoeveelheid
  • fijngehakte kruiden, 1 eetlepel balsamicoazijn, een scheutje olijfolie, zout en peper.
  • Laat dit mengsel intrekken tot het moment van opdienen.
  • Haal de gare aubergines uit de oven en plaats ze op een serveerschaal.
  • Garneer de aubergines met het bereide tomatenmengsel.
  • Notitie: Serveer deze heerlijke aubergines met tomaat als bijgerecht, eventueel met een stuk
  • vers brood om de smaken optimaal te ervaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Italië