Auberginestoofpot met kikkererwten
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 3 aubergines
- 500 g winterpeen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 theelepel gemalen komijn djinten
- 1 eetlepel chilipoeder
- 2 blikken gepelde tomaten à 400 g
- 1 blik kikkererwten 400 g, uitgelekt
- 1 eetlepel donkere basterdsuiker
Instructies
- Uiteinden van aubergines afsnijden en aubergines in blokjes van 3 cm snijden.
- Winterpeen dun schillen of schrappen en in blokjes snijden.
- In braadpan olie verhitten en blokjes aubergine rondom bruinbakken.
- Winterpeen en knoflook toevoegen en heel even meebakken.
- Komijn en chilipoeder door groenten scheppen.
- Gepelde tomaten met vocht, kikkererwten en basterdsuiker erdoor roeren.
- Vocht aan de kook brengen,vuur laag draaien en groenten afgedekt in 15-20minuten gaarstoven.
- Af en toe omscheppen.
- Stoofpot op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met couscous en komkommersalade.