Auberginestoofpot met kikkererwten

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 500 g winterpeen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 theelepel gemalen komijn djinten
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 blikken gepelde tomaten à 400 g
  • 1 blik kikkererwten 400 g, uitgelekt
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker

Instructies

  • Uiteinden van aubergines afsnijden en aubergines in blokjes van 3 cm snijden.
  • Winterpeen dun schillen of schrappen en in blokjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten en blokjes aubergine rondom bruinbakken.
  • Winterpeen en knoflook toevoegen en heel even meebakken.
  • Komijn en chilipoeder door groenten scheppen.
  • Gepelde tomaten met vocht, kikkererwten en basterdsuiker erdoor roeren.
  • Vocht aan de kook brengen,vuur laag draaien en groenten afgedekt in 15-20minuten gaarstoven.
  • Af en toe omscheppen.
  • Stoofpot op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met couscous en komkommersalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch