Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Auberginestoofpot met kikkererwten
Allerhande 2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
aubergines
▢
500
g
winterpeen
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
1
theelepel
gemalen komijn
djinten
▢
1
eetlepel
chilipoeder
▢
2
blikken
gepelde tomaten
à 400 g
▢
1
blik
kikkererwten
400 g, uitgelekt
▢
1
eetlepel
donkere basterdsuiker
Instructies
Uiteinden van aubergines afsnijden en aubergines in blokjes van 3 cm snijden.
Winterpeen dun schillen of schrappen en in blokjes snijden.
In braadpan olie verhitten en blokjes aubergine rondom bruinbakken.
Winterpeen en knoflook toevoegen en heel even meebakken.
Komijn en chilipoeder door groenten scheppen.
Gepelde tomaten met vocht, kikkererwten en basterdsuiker erdoor roeren.
Vocht aan de kook brengen,vuur laag draaien en groenten afgedekt in 15-20minuten gaarstoven.
Af en toe omscheppen.
Stoofpot op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met couscous en komkommersalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
Extra aanwijzing
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch