Australische Auberginetaart met Shiitake en Bosuitjes
Ingrediënten
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 aubergine in blokjes gesneden
- 200 g shiitake paddenstoelen in reepjes gesneden
- 6 bosuitjes gesneden
- 2 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 2 eetlepels gemalen kurkuma koenjit
- 2 eetlepels gemalen koriander ketoembar
- 100 g ricotta kaas
Instructies
- Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine zachtjes gedurende 5 minuten.
- Voeg de shiitake paddenstoelen en bosuitjes toe en bak nog eens 5 minuten mee.
- Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
- Klop in een kom de eieren en crème fraîche los met kurkuma, gemalen koriander en 1/2 theelepel zout en peper.
- Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg.
- Verdeel het aubergine-shiitake mengsel over het bladerdeeg en giet het eimengsel erover.
- Verdeel de ricotta gelijkmatig over de taart.
- Bak de quiche in het midden van de oven gedurende ongeveer 40 minuten, of tot hij goudbruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze quiche kan ook dienen als vegetarisch hoofdgerecht en is heerlijk in combinatie met een groene salade.