Australische Avocadosalade met Mihoen
Ingrediënten
- 125 g mihoen
- 1 rijpe avocado in blokjes gesneden
- Schil en sap van 1 limoen
- ½ rode peper in dunne reepjes gesneden
- 3 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel cream sherry
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 teentje knoflook geperst
- 15 g verse munt fijngeknipt
- 50 g macadamianoten fijngehakt en goudbruin geroosterd
Instructies
- Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Meng de blokjes avocado met 2 eetlepels limoensap.
- Verhit de rode peperreepjes, sesamolie, cream sherry en sojasaus in een kleine pan tot het bijna kookt.
- Haal van het vuur en roer de geperste knoflook, limoenschil en de resterende limoensap erdoor.
- Laat de mihoen uitlekken in een vergiet en doe het over in een kom.
- Schep de avocado en de warme dressing door de mihoen.
- Bestrooi met verse munt en geroosterde macadamianoten.
- Serveer de salade direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze salade kan als een volledige maaltijd worden geserveerd of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisheid van de limoen en de romigheid van de avocado.Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 6 g | Vet: 25 g | Zout: 8 mg | Sugar: 2 g