Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- 4 ovenschaaltjes eenpersoons / ingevet
Ingrediënten
- 4 bitterkoekjes
- 1 doosje bevroren bramen 250 g
- 2 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel gezeefde bloem
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Leg in elk ovenschaaltje een bitterkoekje.
- Verdeel de bevroren bramen over de bitterkoekjes.
- Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche, de basterdsuiker en vanillesuiker.
- Spatel de gezeefde bloem luchtig door het roommengsel.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ovenschaaltjes.
- Bak de schaaltjes in het midden van de oven gedurende 20 minuten, tot ze stevig zijn en licht goudbruin van kleur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de bramen in gebakken room eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een extra verwennerij.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij de zoete en romige smaken van dit dessert.Voedingswaarden
Calories: 275 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 22 g