Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ½ citroen geraspt en geperst
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 4 dikke plakken vloerbrood
- 200 g lamsboutlapjes à la minute
- 3 eetlepels mayonaise
- 25 g waterkers
- 8 tomaten in reepjes gesneden
Instructies
- Meng de helft van de citroenrasp en de helft van het citroensap met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Halveer de knoflook en wrijf de plakken brood ermee in.
- Besmeer vervolgens het brood dun met 1 eetlepel olijfolie.
- Rooster het brood in een grillpan aan beide zijden goudbruin en laat het daarna afkoelen.
- Bestrijk de lamsboutlapjes aan beide zijden met de citroenolie.
- Rooster de lamsboutlapjes in de grillpan gedurende 3 minuten, tot ze aan de buitenkant bruin zijn en van binnen rosé zijn.
- Roer de mayonaise los met de resterende citroenrasp en -sap en breng op smaak met zout en peper.
- Beleg de bruschetta achtereenvolgens met een laagje citroenmayonaise, waterkers, tomatenreepjes en lamsbout.
- Serveer de bruschetta direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 390 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 25 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 3 g