Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g groene asperges
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- Schil en sap van 1 limoen
- 1 theelepel basterdsuiker
- 1 rode peper fijngehakt
- 1 teentje knoflook geperst
- 3 eetlepels olijfolie
- 125 g couscous
- 15 g basilicum grof gehakt
- 30 g rucola grof gescheurd
Instructies
- Snijd de houtachtige uiteinden (ongeveer 2 cm) van de onderkant van de asperges af.
- Snijd de asperges in 4 gelijke stukken.
- Kook de asperges in een pan met ruim kokend water en 1 theelepel zout gedurende 2 minuten, tot ze beetgaar zijn.
- Giet de asperges af en laat ze afkoelen.
- Meng in een kom de Thaise vissaus, limoensap en -rasp, basterdsuiker, rode peper, knoflook en 2 eetlepels olie.
- Breng op smaak met zout.
- Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing en laat het afkoelen.
- Schep de asperges en gehakte basilicum door de couscous en breng op smaak met de dressing.
- Breng de rucola op smaak met 1 eetlepel olie en zout, en leg het op de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 165 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 6 g | Vet: 6 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g