Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 cm gember in plakjes
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- ½ chilipeper verkruimeld
- 500 ml gezeefde tomaten pak
- 500 ml visbouillon van tablet
- 4 eetlepels droge sherry
- 200 g zeewolffilet in grove stukken
- 8 stoneleeks in stukken
- 50 g diepvrieserwten
- 100 g rivierkreeftjes
- 15 g basilicum
Instructies
- Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak hierin op matig vuur gedurende 1 minuut de plakjes gember, knoflook en verkruimelde chilipeper.
- Voeg de gezeefde tomaten, visbouillon en sherry toe.
- Laat het geheel op matig vuur 5 minuten zachtjes koken.
- Zeef de soep boven een kom en verwarm deze opnieuw in de pan.
- Voeg de zeewolffilet, stoneleeks en diepvrieserwten toe en laat ze zachtjes 5 minuten koken.
- Meng de rivierkreeftjes door de soep.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel deze over vier diepe borden.
- Scheur de basilicum in grove stukken en strooi deze over de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze aromatische vissoep met zeevruchten vraagt om een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio om de smaken te accentueren.
Voedingswaarden
Calories: 155 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 15 g | Vet: 4 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 7 g