Authentieke Franse Cassoulet

Authentieke Franse Cassoulet

Dit is een Franse schotel met witte bonen en vlees.
Porties: 6
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 tomaten in blokjes
  • 1 pot witte bonen 700g
  • 1 pakje tomatenpuree
  • 350 g kipfilet in blokjes
  • 350 g verse worst in blokjes
  • Klein pakje spekblokjes
  • 250 g champignons in plakjes
  • 2 uien fijn gesneden

Instructies

  • Bak de ui, tomaat en champignons samen in een grote braadpan tot ze zacht zijn.
  • Voeg de blokjes kipfilet en verse worst toe en bak deze mee tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
  • Voeg een beetje water toe om een saus te maken.
  • Meng de witte bonen erdoor en laat het geheel sudderen tot alles goed doorgewarmd is.
  • Bak de spekjes apart in een koekenpan tot ze knapperig zijn en voeg deze op het laatst toe aan de cassoulet.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze cassoulet met aardappelpuree voor een complete maaltijd. Een volle rode wijn zoals een Bordeaux of een Syrah past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Herfst