Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grote braadpan,
- mes
Ingrediënten
- 3 tomaten in blokjes
- 1 pot witte bonen 700g
- 1 pakje tomatenpuree
- 350 g kipfilet in blokjes
- 350 g verse worst in blokjes
- Klein pakje spekblokjes
- 250 g champignons in plakjes
- 2 uien fijn gesneden
Instructies
- Bak de ui, tomaat en champignons samen in een grote braadpan tot ze zacht zijn.
- Voeg de blokjes kipfilet en verse worst toe en bak deze mee tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
- Voeg een beetje water toe om een saus te maken.
- Meng de witte bonen erdoor en laat het geheel sudderen tot alles goed doorgewarmd is.
- Bak de spekjes apart in een koekenpan tot ze knapperig zijn en voeg deze op het laatst toe aan de cassoulet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze cassoulet met aardappelpuree voor een complete maaltijd. Een volle rode wijn zoals een Bordeaux of een Syrah past uitstekend bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g