Authentieke Italiaanse Spaghetti Carbonara
De carbonera saus die wij kennen is gemaakt van room en spekjes! Dit is het echte Italiaanse recept!
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 350 g spaghetti
- 4 plakjes wangspek of 200 g pancetta in stukjes gesneden
- 120 g pecorino geraspt
- 4 eieren geklopt
- 1 teentje knoflook geperst
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Bewaar een beetje kookwater.
- Bak ondertussen de stukjes wangspek of pancetta samen met de geperste knoflook in een koekenpan tot het spek knapperig is.
- Verwijder de knoflook als deze goudbruin is.
- Klop de eieren samen met de geraspte pecorino in een kom.
- Voeg de hete, afgegoten spaghetti toe aan de pan met het spek en roer goed door.
- Haal de pan van het vuur en roer onmiddellijk het eier-kaasmengsel erdoor.
- Blijf roeren tot het mengsel iets begint te garen en een romige saus vormt.
- Voeg eventueel een beetje van het kookwater toe als de saus te dik is.
- Serveer direct met een groene salade aan de zijkant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g