Rendang

Authentieke Rendang van Runderstoofvlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram runderstoofvlees riblap, in blokjes gesneden
  • 3 grote uien grof gesneden
  • 1 kleine rode peper
  • 4 tenen knoflook gehakt
  • 2 cm gember geschild en geraspt
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • ½ eetlepel gemalen komijn
  • 1 ½ cm laos galanga, vers of gedroogd
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 1 steranijs
  • 1 stengel sereh citroengras, gekneusd
  • 1 limoen vers

Instructies

  • Bak het runderstoofvlees op hoog vuur tot het bruin is.
  • Vijzel of hak de rode peper, knoflook, en laos fijn.
  • Meng dit met de geraspte gember en gemalen koriander en komijn.
  • Voeg dit kruidenmengsel toe aan het rundvlees en bak even mee.
  • Bak de uien kort mee en blus af met 100 ml water.
  • Voeg nu ook de kokosmelk, palmsuiker, steranijs en gekneusde sereh toe.
  • Breng langzaam aan de kook.
  • Plaats alles in een dichte stoomovenpan en plaats in de stoomoven.
  • Dek eventueel af met een deksel of lekplaat.
  • Temperatuur: 100 °C
  • Tijd: 150-160 minuten
  • OF
  • Temperatuur: 120 °C
  • Tijd: 55-60 minuten
  • Controleer op gaarheid en indien nodig, laat het nog even indikken op de kookplaat.
  • Serveer de rendang met gestoomde rijst en partjes limoen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht kan ook in de oven worden bereid: Hetelucht Plus 110 °C gedurende dezelfde tijd. Roer af en toe het vlees om.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn met een fruitige smaak, zoals een Pinot Noir, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 40 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Tarwevrij