Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Authentieke Rendang van Runderstoofvlees
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
runderstoofvlees
riblap, in blokjes gesneden
▢
3
grote
uien
grof gesneden
▢
1
kleine
rode peper
▢
4
tenen
knoflook
gehakt
▢
2
cm
gember
geschild en geraspt
▢
1
eetlepel
gemalen koriander
▢
½
eetlepel
gemalen komijn
▢
1 ½
cm
laos
galanga, vers of gedroogd
▢
300
ml
kokosmelk
▢
1
eetlepel
palmsuiker
▢
1
steranijs
▢
1
stengel
sereh
citroengras, gekneusd
▢
1
limoen
vers
Instructies
Bak het runderstoofvlees op hoog vuur tot het bruin is.
Vijzel of hak de rode peper, knoflook, en laos fijn.
Meng dit met de geraspte gember en gemalen koriander en komijn.
Voeg dit kruidenmengsel toe aan het rundvlees en bak even mee.
Bak de uien kort mee en blus af met 100 ml water.
Voeg nu ook de kokosmelk, palmsuiker, steranijs en gekneusde sereh toe.
Breng langzaam aan de kook.
Plaats alles in een dichte stoomovenpan en plaats in de stoomoven.
Dek eventueel af met een deksel of lekplaat.
Temperatuur: 100 °C
Tijd: 150-160 minuten
OF
Temperatuur: 120 °C
Tijd: 55-60 minuten
Controleer op gaarheid en indien nodig, laat het nog even indikken op de kookplaat.
Serveer de rendang met gestoomde rijst en partjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht kan ook in de oven worden bereid: Hetelucht Plus 110 °C gedurende dezelfde tijd. Roer af en toe het vlees om.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn met een fruitige smaak, zoals een Pinot Noir, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij