Authentieke Spaghetti met Verse Tomatensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 ansjovisfilets uit blik of ½ bouillontablet
  • 2 blikken gepelde tomaten in tomatensap à 400 g
  • 3 takjes basilicum
  • 400 g spaghetti
  • 50 g Grana Padano of Parmezaanse kaas in mooie krullen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • Verhit de olijfolie op matig vuur in een sauspan met een dikke bodem.
  • Verwarm de ansjovisfilets al roerend in de olijfolie tot ze uit elkaar vallen.
  • Als alternatief voor ansjovis, gebruik een half bouillontablet opgelost in een bodempje water voor een hartige smaak.
  • Fruit de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook in de ansjovisolie tot de ui glazig is.
  • Voeg de gepelde tomaten met sap toe aan de pan.
  • Laat de tomaten op laag vuur stukkoken.
  • Druk grote stukken tomaten stuk met de achterkant van een houten lepel.
  • Breng de saus op smaak met versgemalen peper, zout en suiker.
  • Laat de saus zeker 30 minuten zachtjes inkoken, maar een uur is nog beter.
  • De saus is perfect als de olijfolie boven komt drijven.
  • Scheur op het laatste moment de blaadjes basilicum boven de pan in stukken en roer eventueel nog een scheutje extra vierge olijfolie door de saus voor extra smaak.
  • Kook tijdens het inkoken van de saus de spaghetti in ruim water met flink wat zout beetgaar.
  • Giet de spaghetti goed af en voeg deze toe aan de saus.
  • Schep alles op hoog vuur nog één keer om.
  • Serveer de spaghetti met tomatensaus in diepe (pasta)borden en garneer met de kaaskrullen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een Italiaanse Chianti Classico past uitstekend bij dit gerecht, maar als je liever witte wijn drinkt, probeer dan een Vermentino uit Sardinië.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 72 g | Protein: 13 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch