Authentieke Spaghetti met Verse Tomatensaus
Equipment
- Sauspan met dikke bodem,
Ingrediënten
- 2 ansjovisfilets uit blik of ½ bouillontablet
- 2 blikken gepelde tomaten in tomatensap à 400 g
- 3 takjes basilicum
- 400 g spaghetti
- 50 g Grana Padano of Parmezaanse kaas in mooie krullen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- Versgemalen peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 theelepel suiker
Instructies
- Verhit de olijfolie op matig vuur in een sauspan met een dikke bodem.
- Verwarm de ansjovisfilets al roerend in de olijfolie tot ze uit elkaar vallen.
- Als alternatief voor ansjovis, gebruik een half bouillontablet opgelost in een bodempje water voor een hartige smaak.
- Fruit de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook in de ansjovisolie tot de ui glazig is.
- Voeg de gepelde tomaten met sap toe aan de pan.
- Laat de tomaten op laag vuur stukkoken.
- Druk grote stukken tomaten stuk met de achterkant van een houten lepel.
- Breng de saus op smaak met versgemalen peper, zout en suiker.
- Laat de saus zeker 30 minuten zachtjes inkoken, maar een uur is nog beter.
- De saus is perfect als de olijfolie boven komt drijven.
- Scheur op het laatste moment de blaadjes basilicum boven de pan in stukken en roer eventueel nog een scheutje extra vierge olijfolie door de saus voor extra smaak.
- Kook tijdens het inkoken van de saus de spaghetti in ruim water met flink wat zout beetgaar.
- Giet de spaghetti goed af en voeg deze toe aan de saus.
- Schep alles op hoog vuur nog één keer om.
- Serveer de spaghetti met tomatensaus in diepe (pasta)borden en garneer met de kaaskrullen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Italiaanse Chianti Classico past uitstekend bij dit gerecht, maar als je liever witte wijn drinkt, probeer dan een Vermentino uit Sardinië.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 72 g | Protein: 13 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g