Avocado Blini's met Gerookte Zalm

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g mix voor poffertjes
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 2-3 eetlepels olie
  • 3 kleine rijpe avocado's
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel citroensap
  • 10 g verse basilicum
  • ½ zakje verse koriander à 15 g
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 potje zwarte lompviskaviaar 50 g
  • 100 g gerookte kipfiletreepjes

Instructies

  • Klop in een kom de poffertjesmix met melk en ei tot een glad beslag.
  • Verhit in een ruime koekenpan een klein beetje olie.
  • Bak in porties 12 pannenkoekjes (blini's) van 7 cm doorsnee en 12 kleine blini's van 5 cm doorsnee (bak eventueel iets meer en kies de mooiste uit).
  • Pel de avocado's en snijd ze in blokjes.
  • Prak ze fijn met een vork in een kom.
  • Roer de zure room en citroensap door de avocado.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd enkele kleine blaadjes basilicum en koriander apart voor garnering, snijd de rest fijn en roer deze door de helft van het avocadomengsel.
  • Zet beide mengsels en de blini's afgedekt in de koelkast.
  • Verdeel voor volwassenen de grote blini's over vier borden.
  • Schep op elke blini een bergje avocadoroom met kruiden, verdeel de zalmrepen erover en schep er wat kaviaar op.
  • Garneer met verse kruiden.
  • Verdeel voor kinderen de kleine blini's over bordjes.
  • Schep op elke blini een bergje avocadoroom zonder kruiden en verdeel de kipreepjes erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. De frisheid van de wijn en de volle smaak vullen de romige avocado en de gerookte zalm perfect aan.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Pannenkoeken / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Rusland