Avocado met Garnalen en Zeekraal

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g crème fraîche bekertje
  • 2 eetlepels bieslook zeer fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel peterselie zeer fijn gesnipperd
  • Sap van 1/2 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 rijpe avocado's
  • 100 g zeekraal
  • 200 g Hollandse garnalen

Instructies

Voorbereiding:

  • Klop een sausje van crème fraîche, bieslook, peterselie, citroensap, zout en peper.
  • Halveer de avocado's en verwijder de pit.
  • Gebruik een meloenboor om kleine bolletjes uit de avocado's te steken en hol ze verder uit.
  • Snijd het onderste deel van de zeekraal af.
  • Spoel de zeekraal kort af en kook het 2 minuten in bijna kokend water.
  • Spoel het daarna koud af.

Laatste hand:

  • Verdeel over de halve avocado's de garnalen en de avocadobolletjes.
  • Schep een beetje van het bereide sausje eroverheen.
  • Schik de avocado's en zeekraal op borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het gerecht met sterren uit toast (en citroen) voor een extra touch.
Geniet van dit smaakvolle voorgerecht met de heerlijke combinatie van romige avocado, sappige garnalen en knapperige zeekraal!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zeevruchten
Feestdagen etc Kerst