Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 moten zalm van 150 gram
- 4 avocado
- 12 cherrytomaatjes
- 2 rode uien
- 2 citroenen
- 10 takjes peterselie gesnipperd
- cayennepeper
- olijfolie
- zeezout
Instructies
- Pocheer of stoom de zalmmoten gaar.
- Haal na het garen, indien nog aanwezig, het vel eraf.
- Controleer op graten.
- Snijd in blokjes.
- Halveer de avocado’s en haal de pitten eruit.
- Snijd ze nogmaals in de lengte doormidden en pel de schil eraf.
- Snijd in stukjes.
- Besprenkel met het sap van 1 citroen.
- Snipper de uien en snijd de tomaatjes doormidden.
- Maak de borden als volgt op.
- Leg in het midden wat rode ui.
- Leg hier de zalm op. Leg de blokjes avocado er rondom heen.
- Verdeel de tomaatjes er rondom heen.
- Besprenkel met wat olijfolie.
- Strooi er wat peper en zout over.
- Strooi de peterselie erover.