Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- plastic folie
Ingrediënten
- 1 vleestomaat
- 2 rijpe avocado's
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 1-2 knoflookteentjes
- 1 deciliter yoghurt
- 2 eetlepel(s) gesnipperd korianderblad
- 1 theelepel sambal
- zout
- tortillachips
Instructies
- Kruis het velletje van de tomaat in, dompel hem enkele seconden in kokend water en trek het velletje eraf.
- Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd hem in stukjes.
- Halveer de avocado's, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees uit de schillen.
- Prak het vruchtvlees fijn met het citroensap, pers de gepelde knoflook erboven uit en meng de yoghurt erdoor (maak de saus niet te ver van tevoren, anders verliest het snel de groene kleur, afdekken met plastic folie).
- Roer de stukjes tomaat, de koriander en de sambal door de saus en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer bij de saus de tortillachips.