Avocadosaus met Frisse Crudités
Fris en gezond! Deze romige avocadosaus met kleurrijke crudités is perfect als voorgerecht of lichte snack. Een smaakvolle combinatie van rauwe groenten en een pittige dip.
Equipment
- keukenmachine of staafmixer
- kommetjes
- mes
- citruspers
Ingrediënten
- 1 winterpeen schoongemaakt en in reepjes van 1 cm breed
- 4 stengels bleekselderij in de lengte gehalveerd en in stukjes van 4 cm
- 1 rode paprika schoongemaakt en in reepjes gesneden
- 1 groene paprika schoongemaakt en in reepjes gesneden
- 1 grote rijpe avocado ongeveer 700 g
- 1 citroen uitgeperst
- 1 groene appel Granny Smith, geschild en in kleine stukjes
- 125 ml crème fraîche
- 2 theelepels tacokruiden
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
Voorbereiding:
- Maak de wortel schoon, was hem en snijd in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
- Was en maak de bleekselderij schoon, halveer de stengels in de lengte en snijd ze in stukjes van 4 cm.
- Maak de paprika's schoon, was ze en snijd ze in reepjes.
- Leg de groenten apart in kommetjes en zet ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil.
- Pers de citroen uit.
- Was de appel, halveer deze, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
Avocadosaus maken:
- Doe het avocado vruchtvlees, citroensap, appel, crème fraîche, tacokruiden, zout en peper in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om het geheel grof te pureren.
- Zet de avocadosaus afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Bereiding:
- Roer de saus nogmaals door en doe deze in een kom.
- Plaats de kom in het midden van een platte schaal en leg de crudités rondom de kom.
- Serveer direct en geniet van de frisse en romige smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Verdejo voor een frisse aanvulling op de smaken.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 2 g | Vet: 11 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 5 g