Avocadosoep

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g rauwe ham plakjes,
  • 1 bakje tuinkers 20 g,
  • 1 rijpe avocado ca. 350 g,
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ½ groentebouillontablet
  • 1 bekertje zure room 125 ml,
  • zout
  • peper

Instructies

  • Ham in reepjes snijden.
  • Tuinkers van bedje knippen.
  • Avocado schillen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden.
  • In hoge kom avocado met citroensap met staafmixer pureren.
  • In hoge (soep)pan 3/4 liter water aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen.
  • Al roerend avocadopuree erdoor roeren.
  • Geheel nogmaals pureren met staafmixer.
  • Avocadosoep net tegen de kook aan ca. 2 minuten verwarmen (niet laten koken!).
  • Zure room erdoor roeren.
  • Soep nogmaals pureren met staafmixer.
  • Soep nog ca. 1 minuut zachtjes verwarmen (niet laten koken!).
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep overdoen in vier borden.
  • Reepjes ham en tuinkers erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Direct serveren met geroosterd witbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Varkensvlees / Voorgerechten
Extra aanwijzing Snel te maken