Avocadosoep
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Ham in reepjes snijden.
- Tuinkers van bedje knippen.
- Avocado schillen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden.
- In hoge kom avocado met citroensap met staafmixer pureren.
- In hoge (soep)pan 3/4 liter water aan de kook brengen.
- Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen.
- Al roerend avocadopuree erdoor roeren.
- Geheel nogmaals pureren met staafmixer.
- Avocadosoep net tegen de kook aan ca. 2 minuten verwarmen (niet laten koken!).
- Zure room erdoor roeren.
- Soep nogmaals pureren met staafmixer.
- Soep nog ca. 1 minuut zachtjes verwarmen (niet laten koken!).
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Soep overdoen in vier borden.
- Reepjes ham en tuinkers erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Direct serveren met geroosterd witbrood.