Aziatische Babi Ketjap met Sinaasappel en Wok Noedels van Chinese Kool
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 pakje Conimex Mix voor Babi Ketjap
- Conimex Wok Olie
- 400 g varkensvleesreepjes naturel of vervang door tofu voor een veganistische versie
- 600 g Chinese kool
- 1 ui
- 1 pakje Conimex Wok Noedels
- 2 theelepels Conimex Sambal Brandal
- 5 eetlepels bladselderij grofgehakt
Instructies
- Rasp de schil van de sinaasappel fijn.
- Schil de sinaasappel, verdeel in partjes en snijd ze in kleine stukjes.
- Meng de marinademix (uit het pakje) met 4 eetlepels olie en de geraspte sinaasappelschil.
- Voeg de vleesreepjes toe (of tofu) en marineer gedurende 5 minuten.
- Snijd de Chinese kool in kleine stukken.
- Pel en snijd de ui fijn.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en roerbak het gemarineerde vlees (of tofu) gedurende 5 minuten.
- Roer de sausmix en 300 ml koud water erdoor.
- Voeg de stukjes sinaasappel toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
- Verhit ondertussen een wok.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de ui met de Chinese kool gedurende 5 minuten.
- Schep de noedels, de sambal en de helft van de bladselderij erdoor en wok nog 2 minuten.
- Schep de noedels in kommen of diepe borden, verdeel de babi ketjap erover en bestrooi met de rest van de bladselderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de Aziatische smaken en de varkensvleesreepjes. Voor een veganistische versie, overweeg een fruitige witte wijn zoals een Riesling.Voedingswaarden
Calories: 430 kcal | koolhydraten: 37 g | Protein: 25 g | Vet: 19 g | Zout: 2.4 mg | Sugar: 8 g