Aziatische Bami met Pittige Varkensschnitzel en Ananas
Ingrediënten
- 250 g gebroken sperziebonen
- 2 varkensschnitzels ongepaneerd, op kamertemperatuur
- 2 tl sambal badjak
- 25 g boter
- 450 g gekoelde bami
- 234 g ananas uit blik in stukjes
- 2 el geraspte kokos
Instructies
- Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout gedurende 7-8 minuten, tot ze beetgaar zijn.
- Bestrooi de varkensschnitzels met een snufje zout en bestrijk ze rondom met sambal.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de schnitzels op matig vuur in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
- Verwarm ondertussen de bami in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing.
- Voeg de ananasstukjes toe aan de koekenpan bij de schnitzels en verwarm kort mee.
- Leg de schnitzels op twee borden en verdeel de ananas erover.
- Bestrooi met geraspte kokos en serveer met de gekookte sperziebonen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete Riesling of Gewürztraminer past goed bij de pittige en exotische smaken van dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn zullen de zoetheid van de ananas benadrukken en de kruidigheid van de sambal mooi balanceren.Voedingswaarden
Calories: 640 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 38 g | Vet: 31 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 18 g