Aziatische Biefstuk-Noedelsoep met Pittige Paksoi
Ingrediënten
- 300 g biefstuk
- 2 rode pepers
- 3 bosuitjes
- 1 stengel citroengras sereh
- 3 vleesbouillontabletten
- Zout
- 250 g udon-noedels of 8 mienestjes
- 3 struikjes Shanghai paksoi
- Japanse sojasaus
Instructies
- Snijd de biefstuk in dunne plakjes en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Maak de rode pepers schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
- Reinig de bosuitjes en snijd ze schuin in stukken van 3 cm.
- Halveer de stengel citroengras.
- Breng in een pan ¼ liter water met de vleesbouillontabletten, rode peperreepjes, bosui en citroengras aan de kook.
- Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes trekken.
- Kook ondertussen in een andere pan met ruim kokend water en zout de udon-noedels in circa 6 minuten beetgaar.
- Laat de noedels uitlekken in een vergiet.
- Spoel de Shanghai paksoi af en dep ze droog.
- Verwijder de stengels van de paksoi en leg ze in de bouillon.
- Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat de paksoi in circa 2-3 minuten slinken.
- Breng de soep op smaak met Japanse sojasaus.
- Verwijder de citroengras.
- Verdeel de noedels en plakjes biefstuk over 4 kommen of diepe borden.
- Schep de hete bouillon met paksoi erover.
- Serveer direct, met Chinese eetstokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Grüner Veltliner of een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht vanwege de pittige en aromatische elementen.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 2 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g