Aziatische Biefstuk-Noedelsoep met Pittige Paksoi

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g biefstuk
  • 2 rode pepers
  • 3 bosuitjes
  • 1 stengel citroengras sereh
  • 3 vleesbouillontabletten
  • Zout
  • 250 g udon-noedels of 8 mienestjes
  • 3 struikjes Shanghai paksoi
  • Japanse sojasaus

Instructies

  • Snijd de biefstuk in dunne plakjes en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Maak de rode pepers schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
  • Reinig de bosuitjes en snijd ze schuin in stukken van 3 cm.
  • Halveer de stengel citroengras.
  • Breng in een pan ¼ liter water met de vleesbouillontabletten, rode peperreepjes, bosui en citroengras aan de kook.
  • Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes trekken.
  • Kook ondertussen in een andere pan met ruim kokend water en zout de udon-noedels in circa 6 minuten beetgaar.
  • Laat de noedels uitlekken in een vergiet.
  • Spoel de Shanghai paksoi af en dep ze droog.
  • Verwijder de stengels van de paksoi en leg ze in de bouillon.
  • Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat de paksoi in circa 2-3 minuten slinken.
  • Breng de soep op smaak met Japanse sojasaus.
  • Verwijder de citroengras.
  • Verdeel de noedels en plakjes biefstuk over 4 kommen of diepe borden.
  • Schep de hete bouillon met paksoi erover.
  • Serveer direct, met Chinese eetstokjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Grüner Veltliner of een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht vanwege de pittige en aromatische elementen.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 2 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Soep
Land van herkomst Azië