Aziatische Biefstukschotel met Kousenband en Kokosmelk

Aziatische Biefstukschotel met Kousenband en Kokosmelk

Een smaakvolle Aziatische biefstukschotel met kousenband en kokosmelk, geserveerd met witte pandanrijst. Perfect voor een snelle, exotische maaltijd!
Porties: 2
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bos kousenband in stukjes van 3 cm gesneden
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 zoete puntpaprika in kleine stukjes gesneden
  • 1 pakje boemboe voor Javaanse boontjes
  • 300 g biefstuk in dunne plakjes gesneden
  • 250 ml kokosmelk

Instructies

  • Doe de kousenband, boemboe, bamboescheuten en stukjes paprika samen met de kokosmelk in een grote pan.
  • Laat het mengsel 20 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen intrekken en de groenten gaar zijn.
  • Voeg de dunne plakjes biefstuk toe aan de pan en laat het geheel nog eens 8 minuten zachtjes sudderen, tot de biefstuk net gaar is.
  • Serveer de schotel warm, samen met witte pandanrijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, aromatische witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een koele rosé past goed bij de romige en kruidige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Azië