Aziatische Biefstukschotel met Kousenband en Kokosmelk
Een smaakvolle Aziatische biefstukschotel met kousenband en kokosmelk, geserveerd met witte pandanrijst. Perfect voor een snelle, exotische maaltijd!
Equipment
- Lepel
Ingrediënten
- 1 bos kousenband in stukjes van 3 cm gesneden
- 1 blikje bamboescheuten
- 1 zoete puntpaprika in kleine stukjes gesneden
- 1 pakje boemboe voor Javaanse boontjes
- 300 g biefstuk in dunne plakjes gesneden
- 250 ml kokosmelk
Instructies
- Doe de kousenband, boemboe, bamboescheuten en stukjes paprika samen met de kokosmelk in een grote pan.
- Laat het mengsel 20 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen intrekken en de groenten gaar zijn.
- Voeg de dunne plakjes biefstuk toe aan de pan en laat het geheel nog eens 8 minuten zachtjes sudderen, tot de biefstuk net gaar is.
- Serveer de schotel warm, samen met witte pandanrijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, aromatische witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een koele rosé past goed bij de romige en kruidige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g