Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g gehakt varken-rund mix
- 5 eetlepels paneermeel
- 2 uien fijngesnipperd
- 1 sjalot fijngesnipperd
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 1 ½ theelepel zout
- 1 theelepel peper
- ¼ theelepel 5 spice kruiden
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel djinten gemalen komijn
- 1 theelepel djahé gemberpoeder
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eieren
- 2 ½ eetlepel vers gesnipperde peterselie
- Roomboter
- 1 eetlepel olijfolie
- Sap van ¼ citroen
Instructies
- Doe het gehakt in een grote kom en voeg de fijngesnipperde ui, sjalot, 1 ei, paneermeel en alle kruiden toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Voeg het tweede ei en de ketjap toe, kneed het geheel goed door elkaar.
- Laat het mengsel kort opstijven in de koelkast en vorm dan 4 gelijke ballen van 125 g per stuk.
- Verhit wat roomboter en olijfolie in een koekenpan en braad de gehaktballen rondom mooi aan tot ze goed dichtgeschroeid zijn.
- Voeg vervolgens één koffiebeker water toe en een scheut sojasaus.
- Laat het geheel inkoken en laat de gehaktballen tegelijkertijd smoren tot ze gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Aziatische gehaktballen met de kruidige saus en geniet van de smaken uit Azië!
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g