Aziatische Groentepracht

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Een assortiment van 9-12 groenten (zie onderstaande lijst)

  • 2-4 dl water
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels sherry
  • ½ theelepel zout
  • 4 eetlepels olie
  • 1 eetlepel maïzena
  • Snufje suiker
  • 3 eetlepels water
  • 1 theelepel sojasaus
  • ½ theelepel zout
  • Een paar druppels sesamolie

Gedroogde ingrediënten:

  • 75 g geweekte mihoen in stukken van 7½ cm
  • 25 g geweekte sedep malam
  • 25 g geweekte Chinese champignons doormidden gesneden
  • 2 stukken geweekte gedroogde lotuswortel

Verse ingrediënten:

  • 1 bosje selderij fijngesneden
  • 1 paprika in reepjes
  • 50 g verse champignons in plakjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 50 g geblancheerde taugé
  • 150 g bloemkool in roosjes
  • 150 g Chinese kool in stukken van 5 cm
  • 75 g peultjes
  • 150 g courgette in plakjes van 5 cm

Overige ingrediënten:

  • 150 g bamboescheuten in reepjes
  • 75 g geblancheerde ginkgonoten of lotuszaden
  • 75 g rauwe pinda's
  • 2 gefrituurde blokken tahoe tofu

Instructies

  • Kies 9 tot 12 ingrediënten uit de lijst en bereid ze zoals aangegeven.
  • Meng water, sojasaus, sherry en zout.
  • Verhit olie in een wok of grote pan, sauteer de geselecteerde ingrediënten gedurende 3-5 minuten.
  • Voeg het sojamengsel toe en laat het snel verwarmen.
  • Laat afgedekt stoven tot de groenten zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
  • Meng maïzena, suiker, koud water, sojasaus en zout.
  • Bind het gerecht met dit mengsel.
  • Sprenkel enkele druppels sesamolie erover en serveer met rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. Hun verfrissende smaak en subtiele aroma's zullen de diversiteit aan smaken in de groenteschotel aanvullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Azië