Aziatische Kabeljauw met Noedels en Paksoi

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram mie noedels
  • 2 struiken paksoi
  • 400 gram kabeljauwfilet ontdooid indien bevroren
  • 1 liter visbouillon gemaakt van een bouillonblokje
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus of ketjap
  • 1 bosje radijsjes

Instructies

  • Kook de mie noedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Maak de paksoi schoon en snijd deze in stukken van 3 cm.
  • Snijd de kabeljauwfilet in de lengte doormidden en vervolgens in smalle repen.
  • Verwarm in een soeppan de visbouillon samen met de sojasaus, citroensap en het vijfkruidenpoeder.
  • Voeg de paksoi en de repen kabeljauw toe aan de bouillon en laat het geheel nog 3-4 minuten zachtjes koken, tot de vis gaar is.
  • Snijd de radijsjes in plakjes.
  • Giet de mie noedels af en verdeel ze over vier diepe borden of grote kommen.
  • Schep met een schuimspaan de paksoi en de vis over de noedels.
  • Breng de bouillon op smaak met zout en peper en schenk het over de noedels.
  • Verdeel de plakjes radijs over de gerechten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling, past goed bij dit gerecht. De levendige aroma's en de lichte zuurgraad van deze wijnen zullen de smaken van de Aziatische kabeljauw en de noedels mooi aanvullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis
Land van herkomst Azië / Oosters