Aziatische Kerriesoep met Kokosmelk en Wokgroenten
Geniet van deze romige Aziatische kerriesoep met een vleugje sambal en wokgroenten. Perfect voor een snelle, smaakvolle maaltijd.
Equipment
- Grote soeppan
- Lepel
Ingrediënten
- 200 ml kokosmelk
- 2 bouillonblokjes
- 1 tl sambal brandal
- 2 zakjes kerrie boemboe
- 600 g Aziatische wokgroenten
- 3 cm gember heel fijn gesneden
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 L water
- 2 el ketjap manis toevoegen na het koken
- 4 stuks naanbrood opwarmen volgens de instructies op de verpakking
Instructies
- Doe de kokosmelk, bouillonblokjes, sambal, kerrie boemboe, wokgroenten, fijn gesneden gember, knoflook en water in een grote soeppan.
- Breng het geheel aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg na het koken 2 eetlepels ketjap manis toe en roer goed door.
- Terwijl de soep kookt, bak het naanbrood volgens de instructies op de verpakking.
- Serveer de soep warm, samen met het versgebakken naanbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Riesling of een lichte rosé past goed bij de pittige smaken van deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 6 g