Aziatische Kip Roerbakmie met Broccoli en Shii-take
Equipment
Ingrediënten
- 500 g broccoli
- 300 g roerbakmie
- 3 eetlepels wokolie
- 2 uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 2 cm gemberwortel fijngehakt
- 400 g kipfilet in kleine stukjes gesneden
- 200 g shii-take in plakjes gesneden
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 bosuitjes in dunne ringetjes gesneden
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Maak de broccoli schoon en verdeel deze in kleine roosjes.
- Snijd de dunne stelen in plakjes en houd apart.
- Bereid de roerbakmie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de uien, knoflook, gemberwortel en broccoliplakjes gedurende 3 minuten op hoog vuur.
- Voeg de kip toe en bak deze op hoog vuur al omscheppend bruin.
- Voeg de broccoliroosjes en shii-take toe, roerbak alles totdat de broccoli beetgaar is.
- Schep de uitgelekte mie, sojasaus, droge sherry, bosui en peper en zout naar smaak erdoor.
- Bak alles al omscheppend totdat het gerecht door en door warm is.
- Serveer de Aziatische kip roerbakmie direct.
- Eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Probeer bij dit gerecht een lichte rosé zoals Tanguero rosé voor een frisse en fruitige combinatie.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 4 g