Aziatische Kip Roerbakmie met Broccoli en Shii-take

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g broccoli
  • 300 g roerbakmie
  • 3 eetlepels wokolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 cm gemberwortel fijngehakt
  • 400 g kipfilet in kleine stukjes gesneden
  • 200 g shii-take in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes gesneden
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Maak de broccoli schoon en verdeel deze in kleine roosjes.
  • Snijd de dunne stelen in plakjes en houd apart.
  • Bereid de roerbakmie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de uien, knoflook, gemberwortel en broccoliplakjes gedurende 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de kip toe en bak deze op hoog vuur al omscheppend bruin.
  • Voeg de broccoliroosjes en shii-take toe, roerbak alles totdat de broccoli beetgaar is.
  • Schep de uitgelekte mie, sojasaus, droge sherry, bosui en peper en zout naar smaak erdoor.
  • Bak alles al omscheppend totdat het gerecht door en door warm is.
  • Serveer de Aziatische kip roerbakmie direct.
  • Eet smakelijk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Probeer bij dit gerecht een lichte rosé zoals Tanguero rosé voor een frisse en fruitige combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Mie / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Azië