Aziatische Miesalade met Wasabi-Dressing en Tilapia
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 250 g eiermie
- 2 komkommers
- 1 rode paprika
- 2 el limoensap
- 4 el roerbakolie
- 2 tl wasabipasta
- 2 schaaltjes tilapiafilet à 220 g
- 1 zak veldsla 75 g
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
- Was de komkommers, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
- Snijd de komkommerhelften schuin in dunne plakjes.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes.
- Klop een dressing van limoensap, 3 eetlepels olie en wasabipasta.
- Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tilapiafilets in 8 minuten goudbruin en gaar.
- Meng de gekookte mie, komkommer, paprika en dressing door elkaar.
- Verdeel de veldsla over vier borden.
- Schep de miesalade erop.
- Snijd de tilapia in stukjes en leg ze op de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. De citrusachtige tonen van de wijn zullen mooi samengaan met de frisheid van de limoensap en de pittigheid van de wasabi, terwijl het lichte karakter van de wijn de delicate smaak van de tilapia zal complementeren.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 23 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 6 g