Aziatische Mosselsoep
Ingrediënten
- 2 kg panklare mosselen
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 stengel citroengras sereh
- 2 limoenen
- 1 zakje lente-uitjes
- 4 eetlepels roerbakolie
- 4 dl kokosmelk
- 125 gram mihoen
Instructies
- Was de mosselen grondig en verwijder exemplaren die na een tik niet sluiten of kapot zijn.
- Pel en snipper de knoflook.
- Snijd de rode peper in ringen.
- Hak de citroengras fijn.
- Pers het sap uit één limoen en snijd de andere limoen in 8 parten.
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
- Verhit de helft van de olie in een wok en stoom de mosselen met het deksel op de pan op hoog vuur tot ze opengaan.
- Schud de mosselen regelmatig om.
- Haal de mosselen uit de pan en zeef het kookvocht door een vochtige theedoek in een kom.
- Gooi dichte mosselen weg.
- Haal de mosselen uit de schelp en bewaar 12 mosselen apart voor de garnering.
- Verhit de rest van de olie in de wok en fruit de knoflook, rode peper en citroengras ongeveer 30 seconden.
- Voeg de kokosmelk, mosselvocht en limoensap toe.
- Roer goed door.
- Voeg de ringetjes lente-ui toe, behalve een paar ringetjes voor de garnering.
- Laat de soep met deksel op de pan ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur.
- Week ondertussen de mihoen in kokend water volgens de instructies op de verpakking (meestal 4 minuten).
- Snijd de mihoen in kortere stukken.
- Roer de mosselen zonder schelp en de mihoen door de soep en warm nog 2 minuten door op laag vuur.
- Schep de soep in kommen en garneer met de mosselen in de schelp, partjes limoen en de achtergehouden lente-ui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc past goed bij deze Aziatische mosselsoep. Hun levendige zuren zullen de rijke kokossmaak en kruidigheid van de soep mooi aanvullen.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 29 g | Vet: 26 g | Zout: 3 mg | Sugar: 5 g